Vacaturerunners staken zoektocht naar banen

Het project met vacaturerunners op scooters die sinds november in de stad Groningen speuren naar verborgen vacatures is definitief gestopt. Het aantal banen dat op deze manier gevonden wordt, is veel lager dan verwacht. Dat heeft de gemeente gisteren gezegd. De initiatiefnemers - de gemeentelijke sociale dienst, het Centrum voor Werk en Inkomen en het bedrijf Matchcare - gaan daarom niet door met het experiment. De jongeren die op scooters door de stad reden, vonden weliswaar banen door bijvoorbeeld op mededelingsborden in winkels te kijken, maar veel minder dan verwacht. Er was gehoopt dat in drie maanden zevenhonderd vacatures opgespoord zouden worden. Dat bleken er slechts 34 te zijn. De runners benaderden 1.360 ondernemers. Tien klanten van de sociale dienst werden naar werkgevers doorverwezen, slechts twee vonden zo een baan.