Ontslagregeling KLM

De KLM en de vakbonden zijn het afgelopen nacht eens geworden over de ontslagregeling voor ongeveer 1.000 werknemers van de luchtvaartonderneming. Dat heeft de CNV bedrijvenbond vanmorgen meegedeeld.

Op hoofdlijnen waren de partijen het vrijdag al eens. In ruil voor uitstel van de geplande loonsverhoging van 2,5 procent in oktober met acht maanden, blijven mensen die moeten afvloeien nog twaalf maanden na hun aanzegging in dienst. In die tijd moeten zij actief op zoek naar ander werk.

De bonden hadden graag gezien dat de ontslagen vielen onder de duizend mensen die als laatste het bedrijf zijn binnengekomen. Dat zijn vooral jongeren, die makkelijker een nieuwe baan vinden. Maar de KLM heeft gekozen voor ontslag bij werknemers van alle leeftijden. Daardoor kunnen oudere werknemers die al langer in dienst zijn hun baan verliezen.

De KLM schrapt als gevolg van de crisis in de luchtvaart 3.000 banen, waarbij de 1.000 gedwongen ontslagen vallen.

De functie van boordwerktuigkundige (bwk) bij de KLM verdwijnt in zijn geheel, na 65 jaar. Het werk van de bwk is in de cockpit overgenomen door computers. Van de 120 technische specialisten die nu nog in dienst zijn zullen 20 overgaan naar Martinair.