Lobbybaas vliegt tegen de muren op

De negen Nederlandse baconfabrikanten kunnen opgelucht ademhalen: hun branchevereniging VNB heeft een nieuwe voorzitter. De 58-jarige Wim van Pelt, voorzitter van de lobbyclub Centrale Organisatie voor de Vleessector, neemt behalve de belangen van de baconfabrikanten ook de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie op zich. ,,Het is ons doel de pen van de ambtenaar vast te pakken en te begeleiden naar iets dat zinvol is voor ons als vleesfabrikanten'', zegt Van Pelt. Hij had eigenlijk met vervroegd pensioen gewild, maar na het beëindigen van een bestuursfunctie bij een Amerikaans farmaceutisch concern bleek dat al snel ,,een waanidee. Binnen een paar weken vloog ik tegen de muren op''. En toen kwam dit aanbod, dat hij gewoon niet kón weigeren.

personalia@nrc.nl

    • Freek Staps