Internet www.nrc.nl

Balkenende II. Zestien ministers en tien staatssecretarissen vormen sinds gisteren het tweede kabinet-Balkenende. Op www.nrc.nl/politiek/kabinet staat een serie portretten van de nieuwe bewindslieden.

Vragen over geschiedenis. Willem van Oranje vocht tegen Hitler – of was het Napoleon? Het Historisch Nieuwsblad en de stichting Actueel Verleden legden deze en veertien andere `simpele' vragen over de Nederlandse geschiedenis voor een mensen op straat. De vragen en antwoorden op www.nrc.nl.

Thema pubers. Op 28 juni maakt NRC Handelsblad een Thema-bijlage over de puberteit. De redactie roept jongeren, ouders, leraren en andere geïnteresseerden op om in het kort, maximaal 300 woorden, op te schrijven hoe zij deze vaak moeilijke levensfase (hebben) ervaren. Insturen via de site.

Mannenproblemen? Discussiëren over mannenproblemen. Het emancipatiebeleid is er jarenlang op gericht geweest om de achterstanden van vrouwen weg te werken, aldus journalist Theo Richel en pedagoog Joep Zander. Daardoor zijn ten onrechte de problemen van mannen vergeten. Praat mee op www.nrc.nl/discussie.

Webshop. Boeken van NRC Handelsblad zijn ook via deze site te bestellen en te betalen: www.nrc.nl/webshop.