Geen homogym in Amsterdamse schoolzaal meer

Het NOVA-college uit Amsterdam heeft per direct de verhuur van een gymzaal aan een homo-gymnastiekvereniging opgezegd. Volgens een woordvoerder van de school vonden in de zaal ,,spelletjes'' plaats die de school niet tot de ,,normale gymactiviteiten rekent''. Om de week huurde de gymvereniging voor vijftig euro vier uur lang de gymzaal. Het NOVA-college werd onlangs door de televisiezender AT5 geattendeerd op ,,orgieën'' die de club na afloop van de lessen hield. Volgens een woordvoerder heeft het NOVA-college nooit problemen ondervonden, maar waren deze activiteiten niet afgesproken. Voorzitter Rajko Koolmees van de gymvereniging zegt dat tijdens de lessen nooit ,,orgieën'' plaatsgevonden. ,,Na de twee uur naakt volleyballen of basketballen bleven er wel eens jongens achter omdat ze elkaar leuk vonden. Maar het zijn allemaal volwassen mensen'', aldus Koolmees. Na afloop huurde hij voor negentig euro een schoonmaakteam om de zaal ordentelijk achter te laten.