Vierde advocaat voor prinses Margarita

Prinses Margarita en haar echtgenoot Edwin de Roy van Zuyderwijn hebben een extra advocaat in de arm genomen om zich te beschermen tegen onwelwillende verhalen in de pers. Het gaat om de Amsterdamse specialist mediarecht Stefan Kalff.

Dat bevestigt advocaat Peter Nicolaï, die zich namens het paar bezighoudt met een schadeclaim tegen de Nederlandse Staat en mogelijk het Koninklijk Huis. Volgens Nicolaï gaat Kalff zich bezighouden met ,,eventuele smaad en laster in de pers''. Kalff zelf was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar.

In totaal zijn er nu vier juristen betrokken bij diverse zaken rond het paar dat beweert de afgelopen jaren voortdurend te zijn gedwarsboomd door de Nederlandse overheid en de koninklijke familie. Aanstaande maandag dient in Amsterdam een kort geding tegen MeesPierson. Volgens prinses Margarita heeft de bank zonder haar toestemming honderdduizend gulden van haar rekening overgemaakt naar haar vader, Carel Hugo de Bourbon Parme. In deze zaak treedt de Amsterdamse advocaat Frits Kemp namens de prinses op. MeesPierson heeft naar aanleiding van de klacht volgens een woordvoerster een intern onderzoek ingesteld. Daarbij is volgens de bank ,,niks onrechtmatigs'' aan het licht gekomen.

Volgens de Telegraaf, die vanmorgen over het aantrekken van advocaat Kalff berichtte, noemt Kalff zich entertainment-advocaat en zegt hij zelf dat zijn clientèle voor een groot deel bestaat uit ,,heel bekende Nederlanders, met enorme ego's''.