Soustrot weg bij Brabants Orkest

Chef-dirigent Marc Soustrot van het Brabants Orkest stopt binnenkort als interim-artistiek leider en zal alleen nog dirigeren. Het orkest gaat op zoek naar een nieuwe artistiek leider. Alexander Liebreich, de tweede dirigent, legt zijn functie in goed overleg na het lopende seizoen neer maar blijft wel gastdirigent. Vaste gastdirigent Jaap van Zweden verliet destijds het orkest, nadat Soustrot de artistieke leiding had gekregen. Stan Paardekooper is benoemd tot directeur. Hij vervulde die baan al een jaar ad-interim, na het ontslag van zijn voorganger Detlev Weers, die een conflict had met Soustrot. Sedert zijn aantreden zijn de bezoekersaantallen met 15 procent gestegen en is de financiële positie van het orkest verbeterd, aldus bestuursvoorzitter De Wilt.

Gerectificeerd

Soustrot

De kop van het bericht Soustrot weg bij Brabants Orkest (27 mei, pagina 10) verwijst alleen naar Soustrots vertrek als artistiek leider. Hij blijft het orkest dirigeren.