Kunsten sturen brief naar nieuwe staatssecretaris

De kunstwereld verwacht ,,onherstelbare schade'' als de bezuinigingen in het regeerakkoord doorgaan. Dat blijkt uit een brief van een tiental organisaties aan de nieuwe staatssecretaris van Cultuur en Media, Van der Laan. De brief werd gisteren verzonden vanuit Amsterdam, waar van gedachten werd gewisseld met onder anderen Kamerleden. Er bleek onduidelijkheid over hoeveel er bezuinigd moet worden. De brief noemt een vermindering van het totale budget van 100 miljoen euro per jaar. D66 had het over 30 miljoen aan bezuinigingen en het CDA over ,,5 procent van 40 miljoen''. De kunstwereld houdt ook rekening met hogere kosten door verscherpte sociale wetgeving. De brief pleit verder voor het behoud van de filmstimulering via belastingmaatregelen. Tevens wordt gevreesd voor de bezuinigingen van 80 miljoen euro bij de publieke omroep.