Arme mannen

Onder de alarmerende titel `Help de bedreigde man', mochten twee weken geleden de tamelijk gefrustreerd overkomende heren Richel en Zander hun ongenoegen over het vele onrecht dat hen als man door vrouwen(emancipatie) is aangedaan breed uitmeten (NRC Handelsblad, 10 mei). Op vrijdag 23 mei was het de beurt aan VVD-Kamerlid Clemens Cornielje, de gedoodverfde staatssecretaris van Onderwijs in het artikel `Vrouwenjacht leidt tot gemor'.

Tot tweemaal toe heeft Cornielje een felbegeerde hoge post aan zijn neus voorbij zien gaan en toegewezen zien worden aan een vrouw. Redacteur Egbert Kalse strooit nog wat extra zout in de wonde door mannelijke kandidaten als Cornielje tot tragische slachtoffers te bestempelen.

Was Clemens Cornielje ook beledigd en een tragisch slachtoffer geweest als de door hem zo begeerde post aan een andere man was toebedeeld?