Zeilregatta levert zes nominaties voor Spelen op

De negentiende zeilregatta in Medemblik heeft voor de Nederlandse zeilploeg zes olympische nominaties opgeleverd. In vijf van de elf olympische klassen eindigden Nederlanders bij de eerste zes, goed voor in totaal zes nominaties en voor de eindzege in het landenklassement. Plankzeiler Joeri van Dijk kwam eveneens op de zesde positie uit, maar had pech. Door het iets mindere deelnemersveld, zowel kwalitatief als kwantitatief, had hij bij de eerste vijf moeten eindigen voor een olympische kandidatuur. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout (goud in 470), Mitch Booth en Herbert Dercksen (zilver in Tornado), Sven Karsenbarg en Misha Heemskerk (brons in Tornado), Team-Thies (vijfde in Yngling), Carolijn Brouwer (zesde in Europe) en Sven en Kalle Coster (vierde in 470-klasse) zeilden zich naar kwalificatie. Ze zijn nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Athene: behalve vormbehoud moeten zij ook de Nederlandse kwalificatiestrijd nog winnen.