Rolverdeling man/ vrouw verandert

De traditionele rolverdeling tussen mannen en vrouwen is op zijn retour. In steeds minder gezinnen werkt alleen de man en past de vrouw op de kinderen. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag heeft bekendgemaakt. Vorig jaar verdeelde 30 procent van de Nederlandse paren de taken op de traditionele manier. Tien jaar geleden was dit nog bij 42 procent het geval. Met de afname van het traditionele kostwinnersmodel nam het aantal gezinnen toe waarin een van de partners voltijds werkt en de ander deeltijd. In 2002 werkte in 44 procent van deze gezinnen met minderjarige kinderen een partner fulltime en de ander parttime. In 1992 was dat nog 26 procent. Vorig jaar werkten bij 14 procent van alle stellen beide partners voltijds.