Rangers kampioen Schotland

Glasgow Rangers is op doelsaldo kampioen van Schotland geworden.

Door een 6-1 overwinning op Dunfermline eindigde de ploeg van Ronald de Boer en Michael Mols in punten gelijk met Celtic, maar dankt het de titel aan een voordelig saldo van één doelpunt: Rangers +73, tegen Celtic +72. De andere ploeg uit Glasgow won met 4-0 van Kilmarnock en greep voor de tweede keer binnen een week naast een prijs. Vijf dagen geleden werd de UEFA-Cupfinale tegen FC Porto (3-2) verloren.

In Spanje staat Real Sociedad met 72 punten uit 35 wedstrijden op kop. De ploeg van doelman Sander Westerveld versloeg Malaga met 2-0. Real Madrid staat tweede op een punt achterstand. De sterrenformatie uit de hoofdstad bleef in de race voor het kampioenschap door een 2-1 overwinning op Valencia. Ronaldo scoorde beide doelpunten. Deportivo La Coruña raakt achterop. De club verloor bij Celta de Vigo voor de derde keer op rij: 3-0. Topscorer Roy Makaay (27 doelpunten) miste een strafschop.

AS Monaco plaatste zich in de Franse competitie rechtstreeks voor de Champions League. De ploeg won met liefst 6-0 van hekkensluiter Troyes. Olympic Lyon is kampioen geworden. Vorige week werd officieus de titel binnengehaald, afgelopen weekeinde werd in de uitwedstrijd tegen Guingamp (1-4) het kampioenschap definitief.

In Duitsland speelde Bayer Leverkussen zich veilig dankzij een 1-0 overwinning bij FC Nürnberg, dat samen met Energie Cottbus en Arminia Bielefeld degradeert.

Atalanta en Reggina spelen twee beslissingswedstrijden voor degradatie uit de Italiaanse Serie A. Parma en Udinese haalden Europees voetbal. AC Milan en Lazio Roma spelen voorronde Champions League.