Nachtwacht in Rijksmuseum weer in trek

De heropening van de belangrijkste zalen van het Rijksmuseum in Amsterdam heeft dit weekeinde enkele duizenden bezoekers getrokken, onder wie veel buitenlandse toeristen. Zaterdag en zondag kwamen in totaal zesduizend mensen naar het museum, ongeveer de helft van het gebruikelijke aantal. De bezoekers kwamen vooral om de Nachtwacht van Rembrandt te bewonderen die bijna een maand niet te zien was. Eind april werd het museum gesloten omdat er asbest was aangetroffen. Het Rijksmuseum besloot de Nachtwachtzaal en de Eregalerij zaterdag weer open te stellen nadat deze asbestvrij waren verklaard. In deze zalen hangen de belangrijkste kunstschatten van de instelling, waaronder schilderijen van Rembrandt en Vermeer. De directie heeft 28 topstukken die elders hingen, ook naar deze zalen overgebracht.