Mols op doelsaldo kampioen

Aanvaller Michael Mols is gisteren met zijn club Glasgow Rangers op de laatste speeldag kampioen van Schotland geworden. De ontknoping van de voetbalcompetitie was zeer spannend. Voor de laatste wedstrijd hadden Glasgow en Celtic evenveel punten en een gelijk doelsaldo (+68). Glasgow had één doelpunt meer gemaakt (95 om 94) en daardoor een kleine voorsprong opgebouwd. De ploeg van de Nederlanders Ronald de Boer, Michael Mols, Bert Konterman, Fernando Ricksen en assistent-trainer Jan Wouters maakte gisteren aan alle onzekerheid een einde door een ruime thuiszege (6-1) op Dunfermline. Celtic won met 4-0 bij Kilmarnock, maar dat bleek onvoldoende voor de regerend kampioen. Glasgow heeft Mols nog geen nieuw contract aangeboden.

Het spannendste competitieslot dat je ooit hebt meegemaakt?

Michael Mols: ,,Absoluut, van zo'n einde kun je allen maar dromen. De sfeer op Ibrox is altijd geweldig, maar gisteren ging het publiek door het lint. Het is geweldig als je je grootste concurrent op deze manier voor kunt blijven. Ondanks dat Celtic een geweldige tik had gekregen door het verliezen van de UEFA-cupfinale, wisten we dat zij tot het uiterste zouden gaan om hun titel te prolongeren. De laatste weken waren we bij de Rangers ook wat nerveus, omdat we kansen om onze voorsprong uit te bouwen lieten liggen.''

Op een gegeven moment was Celtic virtueel kampioen.

,,Inderdaad, als je beide wedstrijden naast elkaar legt blijkt dat Celtic bij een voorsprong van 3-0 de titel binnen had.''

Is dit je laatste seizoen bij de Rangers?

,,Geen idee, in eerste instantie kreeg ik geen nieuw contract aangeboden. Ik weet ook nog niet of ik wil blijven, ik heb vreemde jaren achter de rug. Ik begon sterk, kreeg een zware blessure, raakte uit beeld, maar de laatste tijd speel ik goed. Na de titel en de League Cup kunnen we volgende week tegen Dundee FC nog de FA Cup pakken. Dan zouden we de treble winnen, een unieke prestatie. Ik weet niet of ik mag blijven, maar ook niet of ik wil blijven. Begin juni neem ik een beslissing.''