Cambuur stuurt McDonald weg

Voetbalclub Cambuur heeft trainer Rob McDonald op staande voet ontslagen. McDonald had bij Cambuur nog een contract voor een seizoen, maar het bestuur vindt de prestaties onder de maat. ,,Het laatste half jaar waren de prestaties slecht. Dit geeft zoveel onrust binnen de club dat het zo niet verder kon'', zo heeft voorzitter Wytze Adema van de club in de eerste divisie vandaag verklaard. Cambuur verloor vrijdag in Deventer met 10-0 van Go Ahead Eagles, de grootste nederlaag in de geschiedenis van het betaalde voetbal in Leeuwarden. Cambuur wilde dat McDonald ook nog bij de laatste competitiewedstrijd, vrijdag tegen Volendam, als coach zou optreden. Hij had daar geen zin in en is daarom per direct ontslagen. Pas als Cambuur en McDonald het eens zijn over een afkoopsom gaat de club op zoek naar een nieuwe trainer.