Blokker beroofd met sluier

Twee gesluierde vrouwen hebben zaterdagmiddag een filiaal van huishoudelijke-artikelenwinkel Blokker in Amsterdam-West overvallen. Zij bedreigden drie personeelsleden met een vuurwapen en een stroomstok en maakten geld buit uit de kluis. De overvallers wisten te voet te ontkomen.

De vrouwen kwamen om kwart over twaalf 's middags de winkel aan de Johan Huizingalaan binnen, gehuld in gewaden en sluiers. Alleen hun ogen waren onbedekt. De Amsterdamse politie laat weten dat het vrouwen en geen mannen waren, maar wil dat verder niet toelichten.

Er waren op het moment van de overval geen klanten in de winkel. Bij de kassa aangekomen hielden de vrouwen twee medewerksters onder schot en dwongen een van hen met een pistool in de rug de tussendeur te openen die naar de kluis leidde. Beide collega's werden vervolgens in de kantine met touwen vastgebonden. De bedrijfsleidster werd de kluis ingestuurd om geld te halen. Hoeveel geld er is buitgemaakt is niet bekend.

Direct nadat de overvallers zich met het geld uit de voeten hadden gemaakt, werd alarm geslagen. Het overige personeel bevrijdde de vastgebonden medewerksters. De politie was enkele minuten later ter plaatse.

De bij de overval betrokken winkelbediendes, beide van Marokkaanse afkomst, zeiden na afloop met zekerheid te weten dat de daders van Marokkaanse afkomst zijn. Dit konden zij zien aan de kleur van de ogen en het accent van de overvallers. Ook meende een medewerkster een van de gesluierde vrouwen te herkennen aan haar zware postuur. Woensdag zou zij de winkel ongesluierd hebben bezocht.

Het is de tweede keer in een half jaar tijd dat het Blokkerfiliaal op de Huizingalaan is overvallen. De directie laat weten dat de bedreigde personeelsleden aangeslagen zijn. Zij zijn vandaag niet aan het werk gegaan.