WERKLOOS (6): Maarten Schops, FC Zwolle

Maarten Schops stapte dit seizoen als amateur over naar FC Zwolle. Na anderhalf langs de kant te hebben gestaan, maakte de voormalige werknemer van RKC Waalwijk voor niets zijn opwachting bij de Overijsselse club die vorig seizoen promoveerde naar de eredivisie. Schops, die tijden in het tweede elftal van RKC actief was, telde als een van de eerste echte slachtoffers van het transfersysteem. De bij het Vlaamse Lommel opgeleide middenvelder maakte in Nederland vooral naam door de vele gele en rode kaarten die hij in de loop der jaren verzamelde. Bij FC Zwolle hoopte Schops door zijn diensten gratis aan te bieden een nieuw contract te kunnen afdwingen voor volgend seizoen. De Belg, die in het verleden als huurling voor RBC uitkwam, is nog niet in zijn opzet geslaagd.