WERKLOOS (4): Igor Glusevic, FC Utrecht

Deze 31-jarige Serviër moet na drie seizoenen uitkijken naar een andere club. Glusevic moet niet zo zeer bij FCUtrecht weg omdat hij niet naar vermogen zou presteren, maar omdat hij als staatsburger van een land buiten de EU veel te zwaar op de begroting drukt van de noodlijdende eredivisieclub (spelers uit niet-EU-landen moeten minimaal vier ton per jaar verdienen). Glusevic vormde de afgelopen drie seizoenen een prima koppel met de eveneens uit de Galgenwaard vertrekkende spits Dirk Kuyt. Glusevic begon zijn profloopbaan in zijn geboorteland bij Vojvodina Novi Sad. Via de Spaanse clubs Extremadura en Sevilla kwam de goaltjesdief uiteindelijk terecht bij het Griekse Aris Saloniki. In drie seizoenen FC Utrecht maakte Glusevic naam als een echte doelpuntenmaker. In zijn eerste seizoen maakte hij maar liefst negetien treffers en vorig seizoen veertien. Dit seizoen raakte Glusevic langdurig geblesseerd en slaagde hij er niet in zich bij een nieuwe club in de kijker te spelen.