WERKLOOS (3): Jürgen Dirkx, PSV

Verdediger Jürgen Dirkx heeft de verwachtingen bij PSV nooit kunnen inlossen. De in het Brabantse Reusel geboren voetballer moet op zijn 27ste op zoek naar een nieuwe werkgever. De jaren dat Dirkx zijn bankrekening met honderdduizenden euro's per jaar zag groeien, zijn voorbij. De speler die de concurrentieslag met collega's als Faber, Hofland, Lee, Heintze, Bouma en Ooijer verloor, nam al eerder afscheid van PSV. In 1995 vertrok de bij PSV opgegroeide voetballer naar Fortuna Sittard. Halverwege het seizoen 1998/1999 haalde de leiding van de Eindhovense club Dirkx weer terug. Zijn rentree bij PSV werd geen groot succes. De laatste vier jaar kwam hij nog maar sporadisch in actie. Een vertrek naar een andere club liet Dirkx aan zich voorbijgaan in de wetenschap dat hij dan fors zou moeten inleveren. Nu is het dan alsnog tijd geworden voor een gedwongen vertrek voor de speler die zijn eerste wedstrijden ooit speelde voor Reusel Sport.