WERKLOOS (1): Richard Witschge, Ajax

In de Amsterdam Arena rolden supporters tijdens de wedstrijd tegen De Graafschap een spandoek uit met de tekst: `Witschge moet blijven'. Ajax liet enkele weken geleden Witschge (32) al weten dat een contractverlenging er niet in zat. De miljonair, die zijn loopbaan in 1986 bij Ajax begon, nam al twee keer eerder afscheid van Amsterdam. In 1991 vertrok hij naar Barcelona, waar Cruijff toen coach was. Daar speelde hij in twee seizoenen veertig competitiewedstrijden, maar de doorbraak bleef uit. Via Girondins Bordeaux en Blackburn Rovers kwam hij in 1996 terug bij Ajax waar hij in 2001 onder Co Adriaanse weer op een zijspoor belandde. Na een periode bij het Spaanse Alavés haalde Koeman hem weer terug. Dit jaar werd de gave linksbenige technicus voorbijgestreefd door jongeren.