Vliegende carrière

Toen het slecht ging met het CDA besloot Karien van Gennip lid van de partij te worden. De 34-jarige consultant vertelde vorig jaar in het Amsterdamse partijblad dat ze zich in 1998 realiseerde hoe belangrijk ze een partij vond ,,waar waarden als gemeenschapszin en maatschappij echt inhoud hebben''. Het past in de lijn van haar vliegende carrière dat ze al na vier jaar partijlidmaatschap in het bestuur van de Amsterdamse afdeling terechtkwam en binnen een half jaar als staatssecretaris van Economische Zaken terugkomt in de stad waar ze opgroeide.

Van Gennip rondde in 1993 een studie technische natuurkunde af en werkte de acht volgende jaren voor het Amerikaanse consultancybureau McKinsey. Al snel promoveerde ze van junior medewerker in Amsterdam tot projectleider in San Fransisco. Vorig jaar leidde ze de reorganisatie van de Autoriteit Financiële Markten.