Vergeten financiële minderheid?

Ik ben al mijn hele volwassen leven ongehuwd en kinderloos. Dit zeer tot mijn genoegen, behalve wanneer ik de kranten, tijdschriften, overheidsbrochures en die van het notariaat doorneem, op zoek naar fiscale en financiële informatie. Het gros is toegesneden op mensen die gehuwd zijn (geweest) en meestal (klein)kinderen hebben. Ik heb alleen een broer. Kunt u mij publicaties aanbevelen die geheel en al gewijd zijn aan de blijkbaar vergeten minderheid waartoe ik behoor? Ik ga binnenkort naar de notaris en wil daar graag beslagen ten ijs komen.

(K. T.)

Ik ken geen financiële publicaties voor alleenstaanden. Wat moet daar in staan, anders dan in andere verhalen? Alles wat de groep alleenstaanden betreft komt aan de orde in financiële publicaties en brochures. Wel is het zo dat de financiële planning voor alleenstaanden simpeler is dan die voor (echt)paren, al dan niet met kinderen. Misschien baseert u daarop uw conclusies. Ik zie het probleem niet.

Adriaan Hiele beantwoordt ook vragen via de website www.nrc.nl/hiele