Verdienstelijk

De jonge CDA'er Joop Wijn (34), die na een baan bij ABN Amro (durfkapitaal) in 1998 de Tweede Kamer in kwam, verruilt zijn staatssecretariaat op Economische Zaken voor de algemeen als zwaarder ervaren zelfde post op Financiën. Hij gaat daar fiscale zaken doen. Wijn werkte zich na het aftreden van de LPF'er Herman Heinsbroek de afgelopen maanden op tot hét gezicht van Economische Zaken. Wijn kon onder meer de complexe energie- en telecomdossiers naar zich toetrekken en deze met succes verdedigen in de Tweede Kamer. Hij was bedenker van de naar hem genoemde `wijnkaart', het lijstje voorstellen dat het CDA gebruikte om een breuk met de PvdA te forceren in de formatie. Op Financiën kan hij het moeilijk krijgen, al was het maar omdat zijn directe voorganger, Steven van Eijck (LPF), een ware wizzkid was op belastinggebied.