Tosca

Serieuze operazangers als Marco Bakker, Henk Poort en Ernst Daniël Smid verlegden in ons land hun werk goeddeels naar het populaire werk. Elders stapten `lichte' zangers als Mario Lanza, Richard Tauber en Fritz Wunderlich over naar het echte klassieke werk. Dat voorbeeld wordt gevolgd door Andrea Bocelli, de blinde Italiaanse tenor met zijn fraaie, zeer persoonlijke timbre. Hij zong op cd in `Sacred Arias', Verdi-aria's, Verdi's Requiem (gedirigeerd door Valery Gergjev) en in Puccini's La bohème.

Nu zingt Bocelli in een opmerkelijke, hoogst theatrale opname van Puccini's Tosca. Carlo Guelfi is een krachtige en lekker gemene gluiperige Scarpia. Fiorenza Cedolins is een emotionele en felle Tosca. Andrea Bocelli is als Cavaradossi een lyrische minnaar, hij overtuigt in zijn twee grote aria's en klinkt erg zielig als hij wordt gemarteld. En de wereldberoemde dirigent Zubin Mehta doet met het fameuze orkest van de Maggio Musicale Fiorentina erg zijn best. Een nieuwe goede Tosca op cd is immers tegenwoordig zeer zeldzaam.

Tosca o.l.v. Zubin Mehta (Decca 473 710)