STIERENVECHTEN 1

Telkens als iemand het stierenvechten verdedigt loopt dat uit op een drogreden. Ook bij Pieter Hildering (`In de ban van stierenvechten', Leven &cetera 17 mei). Wat hij zegt en tevens optekent uit de mond van Ignatio Sánches Mejillas komt hierop neer: zo lang er erger dingen zijn in de wereld (menselijk leed, het lijden van dieren in de bio-industrie) hoef je je niet om het lijden van de vechtstier te bekommeren. Als ik even mag vergelijken: zo lang er mensen zijn met ernstige ziekten mag je je buurman dus best een arm uit de kom draaien, of, zo lang er dieren hun leven lang in hokken zitten mag je best een mes in de rug van je eigen hond zetten. Het is een redenering waar geen gezond denkend mens achter zal staan. Hou er toch eens mee op die wel toe te passen op de stier in het stierengevecht, enkel om het eigen plezier in het martelritueel goed te praten.