Pluk van de Petteflet

Flip van Duijn schreef een musical gebaseerd op het beroemde kinderboek van zijn moeder Annie M.G. Schmidt en tekenaar Fiep Westendorp. De jonge held Pluk (Folcmar Louman), met zijn rode kraanwagen, zet zich in voor het behoud van de `Torteltuin'. Met liedjes van Peter van Hintum.

,,Van Duijn schreef een gestroomlijnd verhaal in de speelse geest van het origineel. [...] Een vrolijke verkleedpartij, met veel fantasie geënsceneerd door regisseur Bruun Kuijt. Hoe komt het dat ik toch niet volledig betoverd raakte? Misschien omdat ik het toneelbeeld net niet fleurig genoeg vond [...] Of misschien ook omdat de muziek van Peter van Hintum nogal bloedeloos is uitgevallen.''

Henk van Gelder, 19 mei 2003

Tournee t/m 29/6 en van 19/9 t/m 15/2. Inl: 0900 9203 of www.uitlijn.nl