Nominatie Theo D'Or voor Schlüter en De Braauw

Ariane Schlüter en Elsie De Braauw zijn genomineerd voor de Theo d'Or, de grote toneelprijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol. Dat heeft de jury van de VSCD-prijzen gisteren bekendgemaakt. Schlüter is voorgedragen voor haar rol in Strange Interlude door het Nationale Toneel. De Braauw werd genomineerd voor haar rol in Vrijdag door ZT Hollandia. De jury heeft ook Jappe Claes, Mark Rietman (Strange Interlude) en Bert Luppes (Vrijdag) voorgedragen voor de Louis D'Or (beste mannelijke hoofdrol). Carice Van Houten is genomineerd voor de Colombina (beste vrouwelijke bijrol) voor haar rol in Een Meeuw van De Theatercompagnie. Voor de VSCD Mimeprijs zijn genomineerd: Joop van Brakel (Frank Lloyd Wright was een goede architect), Bambie en Levend Wild ('t Paerd).

Eerdere genomineerden zijn: Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma (Cloaca) voor de Louis d'Or; Renée Fokker (Nacht van de Bonobo's), Ria Marks (Festen), Marleen Stoltz (Cloaca) voor de Colombina; Kees Boot (Popcorn) en Genio de Groot (Festen) voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol). De uitreiking van de VSCD-prijzen en NRC Handelsblad Toneelpublieksprijs is op 16 juni in Carré te Amsterdam, en wordt geregisseerd door Dirk Tanghe.