Gunstige loting tennissers in Parijs

De Nederlandse tennissers hebben gunstig geloot voor het toernooi van Roland Garros dat komende maandag in Parijs zal aanvangen. Sjeng Schalken, Martin Verkerk, Raemon Sluiter en John van Lottum komen in de eerste ronde geen van allen een wereldtopper tegen.

Schalken, zelf als twaalfde geplaatst, ontmoet de Australiër Scott Draper die een wildcard van de organisatie kreeg. Draper kende zijn beste jaar in 1999 toen hij kortstondig nummer 42 van de wereld was. De afgelopen jaren maakte hij al geen deel meer uit van de beste honderd tennissers ter wereld. Schalken, die last heeft van een pijnlijke voet, bereidt zich op een challenger-toernooi in Praag voor op Roland Garros.

Verkerk speelt in de eerste ronde tegen de 24-jarige Kroaat Zeljko Krajan, die niet eerder speelde in het hoofdtoernooi van Parijs. Verkerk debuteert dit jaar ook op Roland Garros.

Sluiter treft op papier de lastigste tegenstander in de Marokkaan Hicham Arazi. Deze gravelspecialist haalde in 1997 en 1998 de kwartfinales van Roland Garros. Sluiter kwam in Parijs nooit verder dan de eerste ronde.

De tegenstander van Van Lottum komt uit het kwalificatietoernooi dat morgen afloopt. Van Lottum bereikte in 1998 ooit de tweede ronde van Roland Garros.

Richard Krajicek meldde zich afgelopen donderdag af met een blessure voor het grandslamtoernoi. Hij richt zich volledig op het grasseizoen.

In het vrouwentoernooi zijn geen Nederlandse speelsters vertegenwoordigd. Kristie Boogert, Seda Noorlander en Anousjka van Exel sneuvelden in de kwalificaties van het tweede grandslamtoernooi van het jaar. In het jeugdtoernooi zal volgende week wel de 14-jarige Michaëlla Krajicek voor het eerst haar opwachting maken.