Erik Andriesse

Schilder Erik Andriesse (1957-1993), die tien jaar geleden op jonge leeftijd stierf, wordt geëerd met tentoonstellingen in het Haags Gemeentemuseum en De Pont. Skeletten en bloemen – vooral amaryllissen en zonnebloemen – waren zijn favoriete onderwerpen.

,,De grootste verrassing is dat Andriesses oeuvre, hoewel vaak al twintig jaar oud, eruitziet of het gisteren is gemaakt. Dat heeft ongetwijfeld met de veranderde artistieke tijdsgeest te maken [...], maar vooral met de kracht van dit werk. Andriesse mag dan geen groot conceptueel filosoof geweest zijn, zijn schilderijen en tekeningen zijn zo levendig dat je van de ene verbazing in de andere siddering rolt – een genot.''

Hans den Hartog Jager, 22 mei 2003

T/m 14/9 in De Pont, Wilhelminapark 1, Tilburg. T/m 24/8 in het Haags Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41.