BPM

De groepsnaam <BPM> verwijst zowel naar Beats Per Minute als naar Musica Popular Brasileira. Er verschuilen zich twee gitaristen achter: André Bourgeois en Geisan Varne, die Brazilian Vibe Experience ook hebben geproduceerd. Op een manier die recht doet aan beide BPM-begrippen: soms spelen de beats de dominante rol, op andere momenten is er alle ruimte om relaxt naar de liedjes te luisteren. De meeste vocalisten op deze cd, met als bekendste Andrea Marquee en als belofte Paula Lima, laten zich maar één keer horen en de begeleiding is per liedje anders. Het resultaat is dat deze Vibe Experience zowel doet denken aan een dj-plaat als aan een songfestival, met alle ups en downs van dien.

Voor fans van moderne Braziliaanse muziek is het goed te weten dat een deel van de <BPM> club op 31/5 in het Amsterdamse Paradiso staat in het kader van Global Sounds 2003.

<BPM>: Brazilian Vibe Experience (Iris Music 3001 861 distr. Harmonia Mundi)