Ambitieus

Ambitie heeft zij in voldoende mate, maar Melanie Schulz van Haegen krijgt nog een kans om die ook waar te maken. Met haar 32 jaar was ze vorig jaar de jongste van het stel. Schulz belandde toen voor de VVD als staatssecretaris op Verkeer en Waterstaat. Luchtverkeer en water werden haar portefeuilles en dat vond ze eigenlijk wat te weinig. ,,Volgende keer mag het een wat zwaarder pakket worden'', zei ze kort na haar aantreden. Of haar portefeuille inderdaad zwaarder wordt, is twijfelachtig.

Als staatssecretaris heeft Schulz de vijfde baan van Schiphol in gebruik genomen en tekende ze een bestuursakkoord met lagere overheden om de kwaliteit van het water in Nederland op peil te brengen. Ze wekte de woede van de milieubeweging toen ze CDA-senator Eversdijk benoemde als leider van een commissie die de geluidsoverlast van Schiphol moet controleren.