Vinkenslag wil schade verhalen

De bewoners van het woonwagencentrum De Vinkenslag bij Maastricht gaan de schade die door politie is aangericht bij de inval van afgelopen dinsdag, verhalen op de gemeente. Volgens de advocaat die de belangen van alle bewoners behartigt, mr. D. Moszkowicz, zal de gemeente een claim van enkele honderdduizenden euro's tegemoet kunnen zien.

Bij de inval is veel schade aangericht in het kamp. Naast ingetrapte deuren en inbeslaggenomen hennepplanten en kweekapparatuur, gingen ook drie schuren tegen de vlakte.

Volgens Moszkowicz had dit helemaal niet gemogen, omdat de gemeente eind vorig jaar had afgesproken dat er geen nieuwe loodsen meer gebouwd mochten worden, maar dat de oude werden gedoogd. De drie gesloopte loodsen waren oude loodsen, en er zouden volgens de advocaat ook geen hennepplanten in gezeten hebben. Hij eist dat ze weer opgebouwd worden.

Ook is er milieuschade, omdat de politie twee vaten met olie zou hebben lekgestoken om te zien wat er in zat. Hierdoor zijn enkele duizenden liters motorolie in de bodem terechtgekomen.

Moszkowicz gaat verder onderzoeken of de kinderen die bij de inval aanwezig waren op het kamp geen trauma's hebben opgelopen.

De gemeente liet weten bij de actie rechtmatig gehandeld te hebben.