Hanenkam

Vandaag een nieuw portierslot in mijn auto laten zetten. Er was ingebroken, maar de junk had gelukkig alleen een paar euromunten uit het asbakje gehaald. Ik betrap mij op de bizarre gedachte: aardig dat-ie niet meer heeft gestolen, terwijl het nieuwe slot plaatsen me 150 euro heeft gekost.

Kort na de inbraak loop ik over de galerij van mijn flatwoning. Neerkijkend zie ik een jonge vent bij mijn auto staan. Hij heeft een hanenkam die stijf staat van de gel en hij loert voorovergebogen door een achterruit naar binnen.

Met de inbraak nog vers in het geheugen, roep ik impulsief: ,,Nieuwsgierig?'' De jongen komt geschrokken uit zijn gebogen houding overeind en roept verontschuldigend: ,,Meneer, ik keek alleen of mijn haar goed zat.''

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik.