Euro op 1,18 dollar

De koers van de euro is tegenover de Amerikaanse dollar vanmorgen gestegen tot boven het niveau van zijn introductie begin 1999. Tegen het middaguur noteerde de euro een koers van 1,1791 dollar. Dat is een halve cent boven de eerste koers waarop de euro werd verhandeld. Dat was 1,1747 op 4 januari 1999. Eerder vanmorgen noteerde de euro kortstondig boven 1,18 dollar.

Tegenover de Japanse yen bereikte de euro de hoogste koers in zijn bestaan.

Op de valutamarkt werd de opwaartse trend in de euro vanmorgen zeer sterk genoemd. Handelaren zochten de reden voor de eurostijging in de twijfel over de vooruitzichten voor de Amerikaanse economie, en mogelijke verdere renteverlagingen door de centrale banken van de VS. Ook de achterdocht over de Amerikaanse `sterke dollarpolitiek' zorgt voor een neerwaartse druk op de dollar.