Voorkeur Muziek

Amsterdam Sinfonietta

Peter Masseurs, de solotrompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest, speelt het Trompetconcert van Joseph Haydn bij het kamerorkest Amsterdam Sinfonietta o.l.v. de Engelse dirigent Roy Goodman.

Verder staan op het programma de Symfonie nr 21 van Haydn en de Symfonie nr 41 Jupiter, de laatste symfonie van Mozart, geschreven in 1788, drie jaar voor zijn dood.

Amsterdam Sinfonietta 24 mei 20u25. Rotterdam, De Doelen. Res 010-4118110. 25 mei 11u Utrecht, Vredenburg. Res 030-2314544.

Cappella Figuralis

Cappella Figuralis, het voortreffelijke solistenensemble van de Nederlandse Bachvereniging, zingt tijdens het Zondagochtend Concert in het Amsterdamse Concertgebouw cantates van Bach (Nach dir, Herr, verlanget mich en Bereitet die Wege) en vocale werken van Buxtehude (Jesu, meines Lebens Leben) en Tunder (Dominus, illuminatio mea). Dirigent is Jos van Veldhoven. Het Zondagochtend Concert wordt rechtstreeks door de AVRO uitgezonden door Radio 4.

25 mei 11u. Amsterdam, Concertgebouw. Res 020-6718345.

Lou Reed

Op het dubbelalbum NYC Man stelde zanger en componist Lou Reed zelf een carrière-overzicht samen, van Velvet Underground tot nu en met merkwaardige zijsprongen als I wanna be black en Kill your sons. Bij zijn optreden in Carré zaterdag in Amsterdam zal Reed zich grotendeels beperken tot muziek en gesproken woord van zijn laatste album The Raven, gewijd aan leven en werk van Edgar Allen Poe. `Reed reads' met leesbril, lessenaar en muzikale ondersteuning van oude getrouwe bassist Fernando Saunders.

24 mei (20u) Carré, Amsterdam. Res 0900-2525255.