Uitstel tourniquets in Amsterdam

Amsterdam krijgt op korte termijn geen klaphekken bij de metro. Dat blijkt uit een voorstel van het college van B en W om 32,5 miljoen euro subsidie aan het ministerie van Verkeer vragen voor de tourniquets. Volgens de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder M.van der Horst wordt het uitstel veroorzaakt doordat het rijk ,,geen harde datum geeft voor de invoering van de landelijke chipkaart voor het openbaar vervoer''. De tourniquets vormen onderdeel van een plan van de gemeente om de sociale veiligheid in het openbaar vervoer te vergroten. Een ander onderdeel is op zo veel mogelijk tramlijnen conducteurs te zetten. De stimuleringspremie van het rijk om van Melkert-banen normale banen te maken, wordt hiervoor gebruikt. Vanaf september komen er conducteurs op tramlijn 1 naar Osdorp.