Tom Cruise durft niet naar Europa te vliegen

De Amerikaanse filmster Tom Cruise durft niet naar Europa te vligen uit angst voor een terroristische aanval. Cruise is niet aanwezig op het filmfestival van Cannes, waar zijn ex-vrouw Nicole Kidman furore maakt met Lars von Triers Dogville. Zijn huidige vriendin Penelope Cruz speelt in de openingsfilm van het festival. De beschuldiging tegen Cruise en andere filmsterren werd geuit door de Britse minister van cultuur Kim Howell. ,,Deze mensen portretteren zichzelf als grote actiehelden en hoewel we weten dat ze stuntmannen gebruiken, zou je veronderstellen dat ze de moed hebben om iets simpels te doen als naar Europa vliegen, zei Howell gisteren tegen The Financial Times. Howell is in de VS om het toerisme naar Groot-Brittannië te promoten. Cruise zelf verklaarde zijn afwezigheid in Cannes met verplichtingen elders.