Regeerakkoord

Wij, zeventigplus-echtpaar, zijn geschokt en verontwaardigd over het regeerakkoord van het komende kabinet-Balkenende II.

Wij hopen dat bij de allereerste protestbijeenkomst op het Malieveld ook alle niet persoonlijk getroffenen de trein zullen nemen naar Den Haag om te protesteren tegen de kortzichtigheid van de drie partijen van de regeringscoalitie.

De solidariteit met de zwakkeren wordt zo in alle opzichten de nek omgedraaid.

Wij zijn nog van de generatie, waarin de ouders van een groot gezin hun oudste lieten gaan studeren met de vanzelfsprekende verwachting, dat hij (nog geen zij!) hen op zijn beurt bij zou springen om ook de jongeren ná hem gelijke kansen te geven! Investeren in de toekomst heette toen nog: Vertrouwen!

Het hoeft geen of/of-keuze te zijn! Het kan een én/én-keuze worden en die vraagt bij de huidige economische recessie op wereldniveau niet om deze draconische maatregelen, waar hele groepen maar vooral de zwakkeren gepakt worden. En waarom gebeurt dit? Om de begroting in één regeerperiode vrijwel op orde te hebben.

Het mag in de nu ontstane omstandigheden echt wel in langer dan vier jaar. Haastige spoed is zelden goed, zeggen wij uit ervaring.