Naar fitness met zieke werknemers

Aura Laumen (43) is per 1 mei algemeen directeur geworden van een van de weinige bedrijven in Nederland die nog sterk groeien: Alexander Calder Arbeidsintegratie. Het bedrijf, dat momenteel zo'n 15.000 werklozen en `arbeidsgehandicapten' na ontslag, ziekte of een conflict begeleidt bij hun terugkeer naar een baan, zag het personeelsbestand de afgelopen twee jaar verdubbelen tot 400 mensen. ,,Het is enorm arbeidsintensief werk doordat we de mensen die we begeleiden zo vaak mogelijk proberen te zien, meestal wel een dag per week'', vertelt ze. ,,We gaan heel ver in de begeleiding, tot fitness aan toe.'' En dat slaat aan bij de opdrachtgevers, volgens Laumen, die onder meer voor gemeenten werkt. Laumen, die pedagogiek en onderwijskunde studeerde, is al enkele jaren directielid van Alexander Calder Arbeidsintegratie, een van de grotere re√Įntegratiebedrijven.

Personalia@nrc.nl