Bouwer wil minder regels

De grote projectontwikkelaars, verenigd in de Neprom, hebben een nieuwe voorzitter: Peter Ruigrok (48). Ruigrok, al sinds 2000 bestuurslid van de Neprom, heeft ruime ervaring in de projectontwikkeling: hij was onder meer projectleider voor de uitbreidingsplannen Noord en West van Amsterdam. Ook werkte hij bij Heidemij Adviesbureau en het Bouwfonds Woningbouw. Sinds dit jaar is hij groepsdirecteur van AM Wonen. Ruigrok is ambitieus: tijdens zijn driejarig voorzitterschap wil hij Nederland aantrekkelijker maken voor kantoorhoudende bedrijven. Ook moet de stagnering in de woningbouw verholpen worden. ,,Als er 90.000 woningen bij worden gebouwd, levert dat de overheid 3 miljard euro belastinggeld op.'' Ten slotte ziet hij graag de `regeldichtheid' en de verschillen tussen gemeenten afnemen.

,,Ik zal binnenkort eens contact opnemen met de nieuwe minister van Deregulering.''

Personalia@nrc.nl