Boekhouder werkt onder hoge druk

Paul Grimmelikhuizen (51) wordt director Internal Auditing bij Akzo Nobel. In gewoon Nederlands: het nieuwe hoofd van de interne accountantsdienst. Officieel treedt hij pas per 1 december aan, maar al vanaf 1 juli gaat hij zich inwerken. Grimmelikhuizen is nu nog controller bij Acordis Duitsland, de vroegere vezeldivisie van Akzo Nobel. Maar hij heeft een lange staat van dienst bij Akzo: van 1972 tot 1999 vervulde hij diverse financiële functies in Frankrijk, Nederland en Duitsland. Vanuit zijn huidige standplaats Wuppertal laat Grimmelikhuizen weten uit te zien naar zijn nieuwe baan: ,,Een heel interessante job, die veel inzicht verschaft in het hele bedrijf.'' Het zal wel een baan worden ,,met duidelijk voelbare druk'', verwacht hij, aangezien de financiële verslaggeving van beursgenoteerde ondernemingen door velen op de voet wordt gevolgd. ,,Maar dat maakt dat je nóg stipter omgaat met zaken.''

Personalia@nrc.nl