Bestuurslid van AEL gearresteerd om laptops

Interim-bestuurslid Nabil M. van de Arabisch Europese Liga Nederland (AEL-NL) is maandagochtend in zijn woonplaats Den Haag aangehouden.

Dit wordt bevestigd door AEL-woordvoerster Naima Elmaslouhi. M. zou zijn gearresteerd op verdenking van van onder andere handel in gestolen laptops.

Volgens Elmaslouhi van AEL-NL is ook de jongere broer Tariq van M. aangehouden. Het openbaar ministerie in Almelo, dat M. al eerder verdacht van handel in gestolen computers, bevestigt de arrestatie van twee mannen in Den Haag, maar weigert te zeggen of het gaat om de AEL-bestuurder en zijn broer.

De arrestanten worden verdacht van afpersing en diefstal met geweld. Gestolen computers spelen een rol, ,,maar de zaak strekt zich breder uit'', aldus een woordvoerster van justitie.

Het geweldsdelict waarvan justitie de twee mannen verdenkt, deed zich voor op 21 november vorig jaar in Enschede. Een 46-jarige man werd op die dag door twee leveranciers van laptops onder bedreiging met een pistool beroofd van zijn geld. De twee verdachten zitten nog vast en moeten morgen voor de rechter-commissaris verschijnen.