Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over alternatieve stadswandelingen in Amsterdam, in dit geval over de dakloze Theo die al jaren in het Wallengebied woont en vertelt over zijn zwerversbestaan op straat. Ned.1, 20.30-21.02u.

Het elfde uur. Gesprekken met de minister van Sociale Zaken Aart-Jan de Geus, met verliestherapeute Mieke Ankersmid. Ook aanwezig Herman van Heuvelen over zijn boek waarin hij schrijft over zijn jaren als zendingspiloot. Ned.1, 21.52-22.38u.

Nova. Onder meer een verslag van het Kamerdebat over het concept-regeerakkoord en een gesprek met zangeres Madonna over haar nieuwe cd. Ned.3, 22.20-23.17u.

DOCUMENTAIRE

Weisse Hölle Himalaja: Der Deutsche Schicksalsberg. Op 29 mei 1953 stonden de uit Nieuw Zeeland afkomstige Edmund Hillary en Sherpa Tensing Norgay als eerste mensen op de top van de Mount Everest. ZDF, 20.15-21.00u.

Andere tijden. Over het jaren zestig jongerenblad Hitweek dat wekelijks verslag deed van de zegetocht van seks, drugs en rock & roll. Ook aandacht voor de anti-KVP-motie van de PvdA in 1969. Ned.1, 20.32-21.08u.

Doc.story: Alex' wedding. In Kameroen is polygamie geoorloofd. Alex wordt gevolgd als hij, samen met zijn eerste vrouw, zijn kersverse tweede echtgenote gaat ophalen. Canvas, 22.50-23.40u.

Factor: De jacht op sars. De Franse filmmaker Daniel Laine is er in geslaagd om in China rondom de steden met het sars-virus te filmen. Aan het woord komen slachtoffers die de ziekte hebben overleefd, onder wie leden van de medische staf van het ziekenhuis waarin sars voor het eerst werd ontdekt. Ned.1, 23.20-23.45u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Gasten zijn PSV-trainer Guus Hiddink en de Belgische uitvinder Wessel di Wesseli. RTL4, 22.30-23.30u.

Vinger aan de pols. Gesprek met Radboud en Sandra van Klaveren over het overlijden van hun zoontje Wouter tijdens zijn verblijf bij opa en oma. De oorzaak blijkt een infectie aan zijn hartspier. Begin dit jaar wordt ook hun zoontje Sjoerd van anderhalf plotseling onwel. Hij zal een harttransplantatie moeten ondergaan. Maar daarvoor heeft hij wel een donorhartje nodig. Ned.1, 22.38-23.20u.

Studio sport, vak M. Onder meer de eerste aflevering van een vierdelige serie over het succesvolle Nederlandse voetbaltrio Marco van Basten, Frank Rijkaard en Ruud Gullit. Ned.2, 23.00-23.50u.

AMUSEMENT & KUNST

Tv-masqué. Zie tv-vooraf. Ned.2, 20.30-21.17u.

Pitch: Dances of ecstacy. Over dansen waarin extase en trance een rol spelen. Daarvoor bezoeken aan jongeren op een mega-dance event in Australië, bosjesmannen in de Namibische Kalahari-woestijn, een New Yorkse dansstudio en derwisjen in Turkije. Ned.3, 23.17-0.23u.

FILM

.Serpico (Sidney Lumet, 1973, VS). Intelligente en authentiek ogende verfilming van Peter Maas', op ware feiten gebaseerde roman over corruptie in New Yorks politiekorps. Excentrieke rechercheur Frank Serpico komt vergeefs hiertegen in het geweer. Oscarnominatie voor titelrol van Al Pacino. Ook met Tony Roberts. RTL5, 20.30-22.50u., met reclame.

The Andromeda Strain (Robert Wise, 1971, VS). Roman van Michael Crichton stond model voor sciencefiction-thriller waarin wetenschappers een per satelliet neergestort ruimtevirus proberen te bestrijden. BBC1, 0.55-3.05u.

Batman (Leslie H. Martinson, 1966, VS). Aan toenmalige televisieserie gelieerde speelfilm met Adam West als de titelheld en Burt Ward als Robin. Morgen, SBS6, 13.15-15.15u., met reclame.

RADIO

Kunststof. Couturier Mart Visser vertelt over het boek De Man en Zijn Werk, geschreven door Telegraaf-modejournaliste Fiona Heering. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Literair variété met teksten van Hans Vervoort, Wim de Bie, Peer Wittenbols en Frank Koenegracht. En muziek van de Amerikaanse blueszanger en -gitarist Snakeboy. Na elven een voordracht van Ivo Michiels en Tom Lanoye met teksten van Louis Paul Boon. Na half twaalf Afrikaanse popmuziek met blues uit Congo en Nigeria. 747AM, 22.02-24.00u.

MadiwodoVPRO. Gesprek met Peter de Bruin uit het Friese Buitenpost die met het oog op de toekomst drijvende huizen bouwt. Morgen, 747AM, 11.02-12.00u.