Spelers AZ blijven weigeren 30 pct loon in te leveren

De spelers van de noodlijdende voetbalclub AZ willen geen 30 procent van hun loon inleveren. Ze hebben gisteren voorzitter Dirk Scheringa in een brief laten weten dat ze wel bereid zijn om samen met het bestuur naar andere oplossingen voor de financiële problemen te zoeken. Scheringa liet vorige week weten dat hij niet meer alleen voor de tekorten van de club wil opdraaien. Hij stopte tot dusver al 45 miljoen euro in de vereniging. Tot de verhuizing naar het nieuwe stadion in 2005 staat hij garant voor het exploitatietekort van 6,9 miljoen euro per jaar. In ruil daarvoor wil Scheringa dat de voetballers 30 procent van hun loon inleveren. Als Scheringa zich niet langer garant stelt voor het tekort krijgt de club geen licentie voor het komende seizoen. Voor 6 juni moet dit zijn geregeld.