Doden goudvis uit naam van kunst niet bestraft

De directeur van het Deense Trapholt Art Museum die was aangeklaagd wegens dierenmishandeling, zal niet worden vervolgd. Gisteren besliste een Deense rechtbank dat een installatie van goudvissen die rondzwemmen in tien blenders ,,niet wreed was''. De installatie was in 2000 onderdeel van een tentoonstelling van de Chileense kunstenaar Marco Evaristti. Bezoekers konden via een druk op de knop de vissen in de blender vermalen. Na protesten van de dierenbescherming werden de stekkers uit het stopcontact gehaald. De Deense politie gaf museumdirecteur Peter Meyer een boete van 2.000 Deense kronen (300 euro). De rechter, die werd bijgestaan door deskundigen, oordeelde maandag dat Meyer de boete niet hoeft te betalen omdat de vissen ,,op slag en humaan zijn gedood''.