China bestraft 34 sporters na doping

In China zijn 34 sporters beboet of geschorst die betrapt zijn op het gebruik van verboden stimulerende middelen. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhua vandaag bekendgemaakt. Veertien van hen zijn gewichtheffers, in tien gevallen gaat het om atleten. Tot de gestrafte atleten behoorden Lin Na, nationaal kampioene 800 en 1.500 meter, en Liu Huyuan, een van de beste hardlopers van China. Beiden zijn, net als zes andere atleten, voor twee jaar geschorst. Lins coach Zhang Juan, voor de tweede keer betrokken bij een dopingzaak, werd levenslang geschorst en beboet met een bedrag van bijna vijfduizend euro. China, gastheer van de Olympische Spelen van 2008, staat al jaren onder de verdenking doping toe te staan. Kort voor de Spelen van Sydney in 2000 verwijderde China 37 sporters uit de olympische ploeg.