Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Onder meer een reconstructie van de aanslag op Bali vorig jaar door moslimterroristen. Twee Nederlanders kwamen bij deze grootste aanslag uit de geschiedenis van Indonesië om het leven. Een van de Nederlandse overlevenden doet haar verhaal. Ned.1, 20.30-21.02u.

Nieuws aan tafel. Presentatrice Hadassah de Boer, oud-proftennisser Jacco Eltingh en deejay Ruud de Wild discussiëren over ego-televisie als de Osbournes, de Pfaffs, Adam's Family, BNN-family en Patty's Posse. Ook komen de bezuinigingen van het kabinet aan de orde. RTL5, 21.30-22.30u.

Nova. Aandacht voor de verkiezingen gisteren in België en een gesprek over de werking van het cordon sanitaire (de politieke boycot tegen het Vlaams Blok). Verder reportages over het moslimextremisme en de weerstand tegen de komst van zijinstromers (leerkracht op latere leeftijd) bij onderwijsinstellingen. Ned.3, 22.20-23.17u.

DOCUMENTAIRE

Dokument: Nooit meer krassen. Slot van een tweeluik volgt drie oud-patiënten van afdeling Laanzicht van Psychiatrisch Centrum Bloemendaal in Den Haag. Televisiemaakster Ireen van Ditshuyzen volgde in 1992 vijf jonge patiënten. Twee van de destijds gefilmde patiënten wilden aan de nieuwe documentaire over hun ervaringen en huidige leven niet meer meedoen. Ned.1, 23.00-23.45u.