Nets winnen eerste wedstrijd in finale tegen de Pistons

De basketballers van New Jersey Nets hebben de eerste wedstrijd gewonnen in de finale play-offs van de Eastern Conference van het Amerikaanse profbasketbal NBA. De ploeg versloeg gisteren Detroit Pistons met 76-74. De finale wordt gespeeld in een best-of-seven-serie. De Nets dankten hun eerste zege aan topscorer Jason Kidd, die in de laatste seconde voor het eindsignaal de bal in de basket wierp. Voor Detroit Pistons was het de eerste keer in twaalf jaar dat de finale werd bereikt. Tegenstander New Jersey Nets is titelverdediger. In Dallas droeg Dirk Nowitzki de Mavericks naar de finale in de Western Conference. De Duitser was goed voor dertig punten en negentien rebounds in de beslissende zevende wedstrijd tegen de Sacramento Kings. In het AA Center van Dallas, gevuld met het recordaantal van 20.595 toeschouwers, ontbrak Chris Webber. De beste man van Sacramento liep in de series een ernstige knieblessure op.