Film De Tweeling naar Amerika

De rechten van de Nederlandse film De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart zijn tijdens het filmfestival in Cannes verkocht aan de Amerikaanse distributeur Miramax. De laatste Nederlandse film die in Amerika in de bioscopen werd vertoond, was Zus & zo van regisseuse Paula van der Oest. Deze film was dit jaar genomineerd voor een Oscar. De Tweeling is de verfilming van het succesvolle boek van schrijfster Tessa de Loo over een Duitse tweeling die eind jaren twintig wordt gescheiden. De een gaat bij haar tante in Nederland leven, de ander blijft bij een oom in Duitsland wonen. Door de Tweede Wereldoorlog verliezen ze elkaar uit het oog. Vijftig jaar later, vlak voor hun dood, ontmoeten ze elkaar nog één keer. Thekla Reuten, Ellen Vogel, Jaap Spijkers en Betty Schuurman vertolken de hoofdrollen in de film. De Tweeling trok in Nederland tot dusver ruim 600.000 bezoekers. De film is vanaf februari 2004 in de Amerikaanse bioscopen te zien.