Erasmusspeld voor regisseur Jop Pannekoek

De gemeente Rotterdam heeft zondag in het Zeemanshuis in Rotterdam filmer, regisseur en programmamaker Jop Pannekoek onderscheiden met de Erasmusspeld. De gemeente gaf hem de onderscheiding voor zijn ,,indrukwekkende staat van dienst, vooral voor de manier waarop hij de naam van Rotterdam en zijn bewoners heeft uitgedragen''. De Erasmusspeld wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving van de stad Rotterdam. Pannekoek, die in Utrecht is geboren en opgroeide in Indonesië en Rotterdam, woont tegenwoordig in Amsterdam. In zijn project `Roets in Rotterdam' legde hij vele opmerkelijke inwoners van de havenstad vast. Volgens het college van burgemeester en wethouders is daardoor een ,,schat aan prachtig materiaal ontstaan, die de ziel van Rotterdam en zijn bewoners blootlegt''. Pannekoek, die onlangs zijn zestigste verjaardag vierde, lijdt aan slokdarmkanker.